Какво мисли Владимир Зеленски за съюзниците си?

Той остро критикува Еманюел Макрон
28 мар 2022 12:28, Нели Христова
122
Какво мисли Владимир Зеленски за съюзниците си?
Снимка: БГНЕС

Какво мисли Владимир Зеленски за своите съюзници? В интервю за Economist украинският президент изрази мнението си за това кои западноевропейски страни помагат, и кои не в борбата на страната му срещу Русия.

Той остро критикува френския президент Еманюел Макрон, че не е предоставил военна подкрепа. Попита защо, той отговаря: "Защото се страхуват от Русия. И това е всичко. И тези, които го казват първи, първи се страхуват."

Зеленски казва, че британският Борис Джонсън е бил много по-склонен да изпраща оръжия: "Да. Честно казано, Джонсън е лидер, който помага повече. Лидерите на страните реагират според това как действат техните избиратели. В този случай Джонсън е пример."

"Великобритания определено е на наша страна. Тя не извършва балансиращо действие. Великобритания не вижда друга алтернатива за изход от ситуацията", допълни президентът на Украйна.  "Великобритания иска Украйна да спечели, а Русия да загуби, но не съм готов да кажа дали Великобритания иска войната да се проточи или не."

Междувременно Германия е на границата.

"Те се опитват да бъдат балансирани. Герания има дълги отношения с Русия и гледа на ситуацията през призмата на икономиката. Понякога помага. Мисля, че се опитва да се приспособи към ситуацията, докато се развива", обяснява Зеленски и допълва: "Властите гледат как ситуацията се отразява на собствената им страна. Те могат да помогнат, ако има натиск върху тях в страната да го направят, и могат да спрат, когато видят, че това, което са направили, е достатъчно."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е кога въобще може да мисли тоя наркоман между тревата и косата???
90
1
 
8
 
! Отговори
Предлагам преди 2 години
А аз предлагам повече ние да не мислим,за да не ни разследват;).Спирам с всякакви коментари заради това:"От днес с цел ефективно противодействия на киберпрестъпността, в т.ч. нелегално съдържание в интернет, от Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) се извършва специален ежедневен онлайн мониторинг".
89
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УКРАЙНА Е ЧАСТ ОТ РУСИЯ , КАКТО МАКЕДОНИЯ ОТ БЪЛГАРИЯ , САМО , ЧЕ РУСИЯ ПОКАЗВА ХАРАКТЕР , А НИЕ СМЕ СЪС СТРОШЕН ГРЪБНАК ! ХОРА БЕЗ МОРАЛНИ УСТОИ !
88
2
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 2 години
През дедовия ми е какво мисли тоа на снимката,през дедовия,та чак оттатък.
87
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майко мила , голямо реване ! *** от класа ! А ааааа какъв човек без чест и достойнство ! Мани мани ! Ще донесат само негативи ! Да си вървят от България !
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е.Пише за Османско присъствие.Учебниците сигурно са ги писали същите,които сега ме наричат тук русофил.Не съм.Да спрат малко с тази злоба.Прави впечатление как като почна да пиша за нещо,което е в интерес на българите скачат и когато човек се старае да е обективен.Просто няма как да съм русофил.
85
1
 
14
 
! Отговори
ХОХРАИНСКа'Урва преди 2 години
Аз си мисля, че той си мисли... Че всичките му съюзници се без ваЗЕЛЕНСКИ...
84
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По 10 статии за един посредствен комедиант!?!?
83
1
 
15
 
! Отговори
Да преди 2 години
момченце, в училище всичко ви "обясниха" и за лошите комунисти и за още по-лошата Русия, също и за османското "присъствие" по българските земи /сакън, не било робство/. Защо обаче не си задаваш въпроса кой пише учебниците и защо в тях е отразена само половината информация, а другата е скрита - тази, която хората знаят не от учебници, а от живия жинвот.
82
1
 
18
 
! Отговори
Никой не ти е длъжен преди 2 години
Ти сам си надроби всичко, оправяй се. Нали руската армия е разгромена и сте голяма работа. Кат палите хора друго мислехте нали.
81
1
 
21
 
! Отговори
Хаааа- ха преди 2 години
На никой не му пука какво мисли Зеленски - ватенката. Ама на никой, нито на ЕС, нито на Русия още повече на бай Дън.
80
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички,които сме минали през училище след 1989 г. сме на мнение,че не сме русофили и ни е добре обяснено как комунизма е добра идеология,но неосъществима.Спрете с тея русофили,комунисти и подобните.Няма СССР и няма и да има.Само не давайте да ни експлоатират.
79
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наричат ни русофили,защото са възрастни и още живеят в 1989г.За тях всичко опира до комунизъм все още и кой е за или против него.Понеже гледат в миналото не виждат как сега те са предателите с такива изказвания.Аз също като тръгна да защитавам българските интереси ми се хвърлят.Времената се менят,те не са го разбрали още.Не им връзвай.
78
0
 
18
 
! Отговори
До анонимен 87 преди 2 години
На война като на война - жертви има и сред цивилното население.Ако смятате,че погазването на националния суверенитет и закони,гарантиращи привилегии на различни по характер малцинствени групи са основание за по- добро съвместно съществуване на народите,то вие сте глобалист.Наричате русофили хората,които искат решенията за България да се взимат в интерес на българските граждани.Защо?
77
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предложиха убиеца и нацист Степан Бандера за национален герой.Ойропа се усети и възнегодува та малко се поспряха.Но,че нацисти управляват Украйна си е факт.Само от събитията на Майдана до сега над 2.5млн украинци избягаха от "свободна и демократична" Украйна.Питайте тях какво мислят за Зеленски
76
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека не забравяме корените на проблема.Този режим в Украйна дойде в резултат на преврат на законно избраното си правителство.Мародерстваха 8 год в Луганск и Донецк където избиха хиляди хора и десетки деца.Сега търсят законност а самите те са незаконни.Помним изгорените хора на Майдана.
75
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 98Щото "миротворческата " мисия щеше да е изпълнена с мутрите на частната армия на Порошенко - геройчните батальони "азов",десен сектор и подобни главорези на които символ им е Степан Бандера.Защото руснаците нямат доверие на "международни миротворци" Защо ли? Защото ги видяха какво направиха в Югославия.Нищо не направиха.Седяха си в базите и си писаха докладчетата.Историята се повтаря.За тези които я следят.За тия с 10 минутна памет винаги е нещо ново.
74
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пък Хънтър Байдън финансира Азов 2014 г...
73
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"какво ще кажеш за ракетните атаки и минометният огън върху Донецк о Луганск от украйнци върху украйнци?Нима там не умираха жени и деца?Не ,не ръкопляскам на руснаците." ---------------------------------- дам, умирали са щото влезна РУСЛЯМСКИЯ БОТУШ през 2014!!! Както сега? И за да не умират повече....путин/русия 11 ПЪТИ НАЛАГА ВЕТО В ООН на проекто-резолюция за международна миротворческа мисися в Донецк и Луганск......а, я пак коментирай!!!!
72
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Защо все повече се налага усещането, че ЕС е васал на САЩ? От кризата в Украйна големият губещ се оказва ЕС, европейските народи." ------------------------------------ всъщност все повече се осеща, че корупцията с рубли яко е загробила ЕС и дори не си е спазил собствените закони за диверсификация на енергоизточиците!!!!! И всъщност се оказва, че добре, че ги има САЩ иначе....верно пак можеше да започне 3-та световна война!!!